Terug naar Overzicht

Urban Sports Week 28 april - 2 mei 2016

Boulderen, slacklining en freerunning. Zomaar drie onderdelen die straks te zien zullen zijn tijdens de Urban Sports Week. De straat dient als sportveld voor deze spectaculaire sporten, waarbij de atleten soms levensgevaarlijke capriolen uithalen.

Inline skater Sven Boekhorst vloog met een spectaculaire sprong over de wethouder en de I Amsterdam letters heen, maar helemaal volgens plan ging het kennelijk niet. 'Ik had eigenlijk een 180 in mijn hoofd om te doen. Maar op één of andere manier zat er net een stoeprandje voor', aldus Boekhorst.

Vaak genoeg lopen stunts ook verkeerd af. Boekhorst zelf brak al genoeg: 'Mijn rib, pols, elleboog en mijn enkel is eigenlijk het meest vervelend. Daar zitten twee schroeven in en daar heb ik nu na 18 jaar nog steeds wel eens last van.'

Bij de aftrap was ook wethouder Van der Burg aanwezig. Hij hield zijn skateboard stevig onder z'n arm geklemd. 'Aan één Jan Peter Balkenende hebben we genoeg', aldus de wethouder. De Urban Sports Week wordt van 28 april tot en met 2 mei op verschillende plekken in de stad gehouden.

Voor meer informatie: Urban Sportsweek Amsterdam