Terug naar Overzicht

Olympische sporters in stijl van start

Op 5 augustus zijn de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van start gegaan. De Nederlandse sporters hebben al flink van zich laten horen.

Raakt u al geïnspireerd door de Nederlandse prestaties op de Olympische Spelen in Rio? Op zondag 7 augustus werd de eerste gouden plak binnengehaald door wielrenster Anna van der Breggen. Nadat de Nederlandse heren wielrenneners zaterdag geen rol van betekenis konden spelen, sprintte Van der Breggen na een veelbewogen wegwedstrijd voor de dames naar een gouden medaille op de Copacabana! Ook de volleybalsters stuntten, met een overwinning op de Chinese dames, de nummer drie op de wereldranglijst. De hockeyers presteerden goed en zijn op koers in het toernooi.

Ook in en op het water komen vele Nederlanders in actie: op maandag zijn twee zwemfinales, en vijf roeiboten en vier zeilers maken hun opwachting. Verder komen onder meer de volleyballers, handboogschutters, judoka's en tafeltennissers in actie. Later in de week gaan we ook stersprinster Daphne Schippers zien op het atletiektoernooi in Rio de Janeiro.